Rastor-instituutti kehittää työnantajamielikuvaa pitkäjänteisesti persoonallisen videotuotannon avulla

Työnantajabrändin vahvistamiseksi Rastor-instituutin tarpeisiin suunniteltiin ja toteutettiin kolme mielenkiintoista videota, jotka esittelevät katsojalle urapolkuja sekä diversiteettiä organisaation sisällä. Persoonallinen lopputulos saatiin aikaan osallistamalla videotuotantoon yrityksen työntekijät, joille kuvauspäivät jäivät mieleen positiivisena kokemuksena. Vaikuttavalla videokampanjalla saavutettiin asetetut tavoitteet, mistä kertovat hyvät tulokset sekä henkilöstöltä saatu positiivinen palaute.

 

 

Asiakaskertomus

Valtakunnallista työelämän uudistumista tavoitteleva Rastor-instituutti auttaa yritys- ja henkilöasiakkaita valmennuksellisilla kasvuohjelmilla, ura- ja rekrytointipalveluilla sekä koulutuksilla. Yrityksen toiminnan perustana on asiakaslupaus tunnistettavasta muutoksesta; palvelut muuttavat tunnistettavasti niin siihen osallistuvaa yksilöä kuin hänen työyhteisöäänkin. Rastor-instituutilla on kunnioitettava 160 vuoden kokemus työelämän uudistamisesta ympäri Suomen. Vahvasta valtakunnallisesta toiminnastaan huolimatta yritys on monelle työnhakijalle vielä varsin tuntematon, minkä vuoksi Rastor-instituutti päätti investoida pitkäjänteiseen työnantajamielikuvan kehittämiseen vaikuttavan videotuotannon avulla.

Rastor-instituutilla on jo 150 työntekijää Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa sekä Oulussa. Tavoitteemme on olla Suomen halutuin valtakunnallisesti paikallinen työelämän uudistaja, mutta aiemmin emme ole onnistuneet viestimään työntekijäkokemuksista tarpeeksi hyvin ulospäin. Yhteistyössä Refedon kanssa teimme uudet työnantajabrändivideot, joiden avulla pystyimme viestimään ulkopuolisille mahdollisimman aidosti siitä, minkälaista meillä on olla töissä”, kertoo Rastor-instituutin sisällöntuottaja Nina Jauhiainen.

Alkuskenaario

Yhdessä inspiroivista ideoista vaikuttavaan lopputulokseen

Rastor-instituutin ja Refedon yhteistyö sai alkunsa jo syksyllä 2021 yritysvalmennusta esittelevän videon merkeissä, joten työnantajabrändivideoita oli helppo lähteä suunnittelemaan tutuksi tulleen konseptin pohjalta. Ideoita yhteistyössä jalostamalla videoiden teemaksi valikoitui urapolut, osaamisen kehittäminen sekä diversiteetti, minkä ansiosta myös työntekijöitä pystyttiin luonnollisella tavalla osallistamaan videotuotantoon.

Olemme aiemmin tehneet yhden videotuotannon Refedon kanssa, joten uusien tarpeiden myötä oli luonnollista jatkaa jo hyvin sujunutta yhteistyötä. Uutta videota varten meillä oli valmiina jo ideoita sekä brief, joita sparrailimme Refedon kanssa. Yhteisten, idearikkaiden keskustelujen pohjalta saimme heiltä valmiin käsikirjoituksen sekä tuotannon. Olemme alusta asti puhuneet samaa kieltä Refedon kanssa - heidän kanssaan videotuotanto on modernia, joustavaa ja nopeaa”, Nina kertoo.

Ammattitaitoinen ja rento kuvaustiimi takaa onnistuneen videotuotannon

Rastor-instituutille suunniteltiin ja toteutettiin kolme persoonallista videota, jotka keskittyvät kuvaamaan erilaisia työtehtäviä sekä työyhteisön diversiteettiä. Videotuotantoon osallistui työntekijöitä erilaisilla rooleilla, mikä tekee kokonaisuudesta vaikuttavan. Kuvauspäivien yhteydessä henkilöstöstä otettiin myös mukava määrä erilaisia valokuvia, jotka nyt tähdittävät yrityksen uudistunutta Intranettiä. Rastor-instituutille Refedon ammattilaisten nappaamat still-kuvat olivat näppärä lisäpalvelu videotuotannon lomassa.

Mielestämme videot ovat ehdottomasti paras tapa tuoda esille erilaisia persoonia, sillä niissä työntekijät saavat mahdollisuuden itse kertoa omista kokemuksistaan. Refedon kanssa saimme aikaan kolme upeaa ja erilaista videota, jotka tutustuttavat katsojan Rastor-instituutin työyhteisöön, johtajuuteen sekä uusien työntekijöiden perehdytykseen. Osallistamalla henkilöstöä videoiden tekoon kannustimme heitä rohkeuteen omien arvojemme mukaisesti ja iloksemme kaksi päivää kestäneet kuvaukset saivat työntekijöiltämme paljon positiivista palautetta. Refedon kuvaustiimi oli kannustava ja sai koko porukan rentoutumaan, minkä lisäksi videoista välittyi erinomaisesti työyhteisömme hyvä fiilis ja upeat työtilat”, Nina lisää.

Tulokset

Oikeat jakelukanavat tukevat videokampanjan onnistumista

Päästäkseen täyteen potentiaalinsa videot tarvitsevat tuekseen kohderyhmän mukaan valitut jakelukanavat. Työnantajabrändivideoissa Rastor-instituutti on pystynyt hyödyntämään jakelukanavia monipuolisesti, sillä sisäisen viestinnän lisäksi videot ovat nähtävissä myös sosiaalisen median kanavissa, verkkosivuilla sekä maksetussa mainonnassa. Erinomaisten tulosten lisäksi onnistuneesta kampanjasta omaa tarinaansa kertoo positiiviset palautteet organisaation sisältä.

Valtakunnallisen maksetun mainonnan lisäksi videot ovat levinneet paljon myös orgaanisesti. Datan puolesta videot ovat suoriutuneet hyvin, mikä kertoo siitä, että ihmiset pitävät niitä viihdyttävinä. Olemme saaneet myös sisäisesti paljon hyvää palautetta, eli kampanja on onnistunut. Voin ehdottomasti suositella Refedoa myös muille luotettavan, laadukkaan ja aidon palvelun ansiosta. Heillä on älyttömän hyviä tyyppejä töissä ja koko projekti jäi henkilöstölle positiivisena kokemuksena mieleen”, Nina tiivistää.