Kiipulalle videot ovat osa ammattiopiston modernia viestintästrategiaa

Monialainen Kiipula

Erityisesti koulutus- ja kuntoutuskeskuksena tunnettu Kiipula voi yllättää monipuolisuudellaan, sillä kokonaisuuteen kuuluu myös kaupallinen opetuspuutarha, majoituspalvelut sekä kattavat kokous- ja tilapalvelut. Yhdenvertaisesta ja esteettömästä yhteiskunnasta unelmoivan Kiipula-säätiön kolmivuotisstrategiaan kuuluu toiminnan tunnettuuden lisääminen aktiivisella viestinnällä. Osana tätä strategiaa toteutettiin ammattiopiston persoonalliset esittelyvideot, joissa opiskelijoiden omakohtaiset kokemukset puhuvat puolestaan.

Kiipula on varsin monipuolinen toimija, mutta ammatillinen erityisoppilaitos on ehdottomasti meidän toimintamme näkyvin osa. Viime vuosina meillä on ollut suuri tarve tuottaa toimintaamme aidolla tavalla kuvaavia videoita, joita voisimme jakaa erilaisissa kanavissa mahdollisimman monipuolisesti. Tähän tarpeeseen löysimme ratkaisun Refedon videotuotantopalveluista”, kertoo Kiipulan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Harju.

 

Nuoret hakijat tavoitetaan tehokkaasti videon keinoin

Keväällä 2021 Kiipulan tarve kasvattaa vaativan erityisen tuen ammatillisen koulutuksen näkyvyyttä ja hakijamäärää realisoitui. Koska ammattiopiston kohderyhmää ovat pääasiassa peruskoulusta valmistuvat nuoret, lähdettiin ratkaisua ongelmaan hakemaan laadukkaalla videotuotannolla yhteistyössä Refedon kanssa. Videotuotanto polkaistiin käyntiin vauhdikkaasti jo samana kesänä tulevaa yhteishakua silmällä pitäen.

“Yhteistyössä Refedon kanssa päätimme toteuttaa ammattiopistolle koulutusalakohtaisia esittelyvideoita. Lähdimme alun perin liikkeelle kuuden videon sarjasta, mutta myöhemmin teimme vastaavia videoita peräti seitsemän lisää. Videotuotannolla halusimme nimenomaan tuoda esille erilaisia koulutusaloja, houkutella hakijoita ja lisätä ihmisten tietoisuutta meidän toiminnasta”, Ulla kuvailee.

Räätälöity videotuotanto on persoonallinen

Yhteistyö Refedon kanssa lähti jouhevasti liikkeelle ja saimme heiltä hyviä ideoita siihen, miten konseptia voitaisiin räätälöidä juuri meidän näköiseksi. Kumppanina Refedo on ollut joustava - vaikka matkan varrella koulutusaloihin on tullut muutoksia ja videoilla esiintyvät henkilöt ovat vaihtuneet, olemme saaneet pidettyä kiinni yhteisistä aikatauluista”, Ulla kiittelee.

Videoiden avulla Kiipula on markkinoinut ammattiopistoa potentiaalisten opiskelijoiden lisäksi myös huoltajille, peruskoulujen opoille sekä kunnan palveluille. Videoista saatava hyöty on maksimoitu jakamalla videoita erilaisiin kanaviin, ja Kiipulalla videot ovat löytäneet tiensä verkkosivuille, etäesittelypäiville sekä yhteishakumarkkinointikampanjoihin.

“Refedon kanssa yhteistyössä tuotetut videot ovat viimeisteltyjä ja he ovat tehneet korjauksia meidän tarpeiden mukaisesti. Videot ovat moderni markkinointikeino ja erityisen hyvä tapa tavoittaa nuoria, jotka ovat meidän kohderyhmäämme. Videot ovat tuoneet Kiipulan ammattiopistolle lisää hakijoita ja kun uusia tarpeita tulee, jatkamme ilman muuta yhteistyötä Refedon kanssa”, toteaa Ulla.