Digitan uravideoissa erilaiset osaajat saavat äänensä kuuluviin

Digita ja Refedo toteuttivat yhdessä uravideosarjan, joka tarjoaa katsojille mahdollisuuden tutustua Digitalaisiin ja heidän tarinoihinsa. 12 uravideota käsittävä videokokonaisuus esittelee Digitan ainutlaatuista henkilöstöä ja organisaatiokulttuuria vangitsevalla tavalla. Digitalla videot ovat osoittautuneet tehokkaaksi tavaksi tavoittaa organisaation ulkoiset ja sisäiset sidosryhmät.

Asiakaskertomus

Digita on kotimainen teknologiayritys, joka omistaa TV- ja radiomastoja Suomessa. Liiketoiminnan alkuperäisenä missiona oli huolehtia, että radio- ja tv-ohjelmat välittyvät suomalaisille joka päivä. Vuosien varrella yhtiöstä on kasvanut moderni teknologiatalo, joka tarjoaa asiakkailleen myös muita digitaalisen infrastruktuurin palveluita, kuten IoT-verkkoja. Tänä päivänä Digitan liikevaihto on 85 miljoonaa euroa ja yrityksen kasvu tulee edelleen jatkumaan tulevaisuudessa.

“Tällä hetkellä meillä on noin 200 työntekijää ympäri Suomea aina Inarista Helsinkiin saakka. Korona-aika on ollut meille haasteellista, koska työskentelemme eri puolella Suomea erilaisissa tehtävissä, eikä meillä ole ollut mahdollisuuksia tavata toisiamme. Yhteisöllisyyden lisäämiseksi ja työnantajamielikuvan kehittämiseksi päätimme tuottaa uravideoita yhteistyössä Refedon kanssa. Toteutimme yhteensä 12 videota erilaisista työntekijöistä ja heidän uratarinoistaan”, kertoo Digitan henkilöstöjohtaja Taija Lehtola.

Alkuskenaario

Uravideosarja viestii organisaatiokulttuurista mukaansatempaavalla tavalla

Idea laadukkaista uravideoista heräsi, kun Digitalaiset tekivät sosiaaliseen mediaan my day -videoita omilla puhelimillaan. Taijan mukaan videot tarjoavat henkilöstölle erinomaisen mahdollisuuden tutustua kollegoihin virtuaalisesti etäisyydestä riippumatta.

“Meidän kokemuksemme mukaan videoiden avulla pääsee lähemmäksi ihmistä ja niiden avulla voimme välittää katsojalle aitoa fiilistä siitä, millaista on työskennellä Digitalla. Video on ollut meille loistava keino tuoda esille erilaisia persoonia ja työtehtäviä talon sisällä. Meidän uravideoissamme esiintyy sekä uusia työntekijöitä että jopa 40 vuotta talossa olleita konkareita”, Taija kuvailee.

Runsaasti positiivista palautetta

Yhteistyössä Refedon kanssa suunnitellut ja toteutetut uravideot ovat keränneet runsaasti positiivista palautetta organisaation sisäisiltä ja ulkoisilta sidosryhmiltä. Mikä tärkeintä, uravideoiden avulla työnhakijat ovat päässeet tutustumaan työpaikkaan ja tuleviin kollegoihin jo rekryprosessin aikana.

“Olemme saaneet uravideoista paljon positiivista palautetta sekä entisiltä että nykyisiltä työntekijöiltämme. Mielestäni niiden avulla olemme myös pystyneet kunnioittamaan erityisesti talossa pitkään olleita työntekijöitä. Toisaalta videot ovat ilahduttaneet työnhakijoilta ja olemme saaneet hakijoilta paljon palautetta siitä, että videot antavat yrityksestä hyvän mielikuvan”, Taija kiittelee.

Tulokset

Joustavuus takaa sujuvan palveluprosessin myös muuttuvissa tilanteissa

Taijan mukaan Digitan ja Refedon yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa uudenlaisten videoprojektien merkeissä. Onnistuneen yhteistyön avaintekijäksi on osoittautunut joustava ja hyvä palveluasenne muuttuvissakin tilanteissa.

“Mielestäni Refedolla on selkeä hinnoittelu ja erittäin joustava lähestymistapa kaikenlaiseen videotuotantoon. Esimerkiksi uravideoita kuvatessa aikataulut muuttuivat haastateltavien puolesta useaan otteeseen, mutta Refedon porukka pystyi hyvin mukautumaan tämän kaltaisiin muuttuviin tilanteisiin”, kertoo Taija.

Taija kokee, että uravideosarjassa ennalta asetettuihin tavoitteisiin päästiin ilman suurempia huolenaiheita. Lopputuloksena syntyi uniikki videokokonaisuus, jossa henkilöstön ääni pääsee esille aidolla ja vaikuttavalla tavalla.

“Refedon kädenjälki videoissa on ollut todella laadukasta. Saimme heiltä hyviä ideoita uravideoihin ja työntekijöiden erilaiset persoonallisuudet tulivat hyvin esille harrastuksia myöten. Parasta yhteistyössä on ehdottomasti ollut Refedon porukan joustava asenne. He ovat olleet mukavia yhteistyökumppaneita ja tehneet kaiken, mitä ovat luvanneet”, Taija tiivistää.