Bromarvin kylälle videot osoittautuivat tulokselliseksi työkaluksi alueellisessa brändäyksessä

Refedo ja Bromarvin kylä toteuttivat yhdessä omaleimaisen videosarjan, joka tarjoaa katsojille mahdollisuuden tutustua viehättävään saaristokylään ja sen asukkaisiin. Bromarvin kylälle seitsemän videota käsittävä sarja on näyttäytynyt tärkeänä markkinointityökaluna muuttovoiman edistämisessä.

Asiakaskertomus

Bromarvin idyllinen saaristokylä sijaitsee Hangon pohjoispuolella, ainoastaan 40 minuutin ajomatkan päässä Tammisaaren keskustasta. 450 asukkaan historiallinen Bromarv tunnetaan mahtavana lomakohteena, ja kesäisin kylän asukasmäärä kasvaakin yli 3000 ihmisellä.

 

“Bromarvilla on pitkät perinteet kesänviettopaikkana ja ensimmäisiä majataloja täällä oli jo 100 vuotta sitten. Bromarvin kesät ovat täynnä yhteisöllisyyttä ja traditioita. Perinteisiimme kuuluu esimerkiksi vilkas lähiruokaa tarjoava kesätori, juhannussalon kukitus ja livemusiikkitapahtumia”, kertoo Mårten Johansson, Strandbistro Bromarvin ravintoloitsija sekä My Bromarv kehitysyhtiön projektipäällikkö.

Alkuskenaario

Asukastarinat viestivät vahvasti pienen kylän hyvistä puolista

Pienestä koostaan huolimatta Bromarv on elinvoimainen kylä, joka tarjoaa turvallisen ja yhteisöllisen asuinympäristön erityisesti lapsiperheille. Pienen asuinpaikan vahvuuksia haluttiin käyttää mahdollisimman hyvin hyödyksi Bromarvin alueellisessa brändäyksessä. Yhteistyössä Refedon kanssa Bromarv toteutti yhteensä seitsemän asukastarinaa, joista jokaisesta tehtiin pitkät versiot verkkosivuille sekä lyhyet versiot sosiaaliseen mediaan. Persoonallisissa asukastarinoissa onnistuttiin vaikuttavalla tavalla taltioimaan kylän asukkaita sekä luontoa.

“Refedon kanssa tuotimme seitsemän erilaista videota, joista julkaisimme yhden kerran viikossa. Videoissa halusimme keskittyä kylän asukkaisiin ja heidän kokemuksiinsa Bromarvissa asumisesta. Valitsimme videoille erityisesti sisäänmuuttaneita lapsiperheitä erilaisilla kieliprofiileilla, sillä videoiden tavoitteena on kannustaa perheitä muuttamaan Bromarviin”, kertoo Mårten.

Autenttiset videot ovat lisänneet Bromarvin näkyvyyttä merkittävin tuloksin

Ainutlaatuinen videosarja on tuonut kasvavalle kylälle monenlaisia etuja. Sen lisäksi että videot ovat edistäneet Bromarvin brändinäkyvyyttä, ovat ne myös lisänneet asukkaiden keskinäistä tuntemusta. Asukastarinat ovat saaneet lämpimän vastaanoton kyläläisten keskuudessa ja tiivistäneet yhteisöä entisestään pitkistä välimatkoista huolimatta. Tänä vuonna ansioitunut ja voimakkaasti kehittyvä Bromarv voitti Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 -tunnustuksen.

“Videot ovat elvyttäneet kotisivuamme ja saaneet ihmiset toivotulla tavalla kiinnostumaan Bromarvista. Kotisivuillamme on ollut jopa kymmenen kertaa enemmän kävijöitä kuin aiemmin. Mielestäni liikkuvan kuvan avulla on helppoa tuoda esille kylämme vahvuuksia, kuten kaunista luontoa. Näissä videoissa myös asukkaiden tarinat välittyvät katsojalle aidosti”, kuvailee Mårten.

Tulokset

Bromarvin brändiin istuva konsepti

Mårten kokee, että varsin tiiviistä aikataulusta huolimatta videoiden lopputulos oli onnistunut. Refedon tiimi rakensi Bromarvin brändiin istuvan konseptin ja huolehti asukastarinoiden toteutuksesta alusta loppuun saakka. Korkealaatuiset videot suunniteltiin palvelemaan yksinomaan Bromarvin kylän tarpeita alueellisen brändäyksen kehittämisessä. Mårtenin mukaan videot ovat osoittautuneet arvokkaiksi markkinointityökaluiksi, jotka houkuttelevat tehokkaasti uusia asukkaita ja vierailijoita.

“Videotuotantoprosessi oli meidän mielestämme erittäin simppeli. Teimme jopa pari videota päivässä, koska aikataulu oli tiukka. Mielestäni videoissa on hyvä hinta-laatusuhde ja käännökset eri kieliversioihin onnistuivat mainiosti. Refedo on kumppanina erittäin pätevä ja tehokas”, Mårten kiittelee.